LIM U SRBIJI POSTAO KRVAVO CRVEN, NAUČNICI SE ODMAH OGLASILI: Ovo nikako, ali nikako nije dobro (VIDEO)
Foto: Rina

JEZIVO

LIM U SRBIJI POSTAO KRVAVO CRVEN, NAUČNICI SE ODMAH OGLASILI: Ovo nikako, ali nikako nije dobro (VIDEO)

Podigli smo dron i ostali u šoku prizorom koji smo zatekli

Objavljeno:

Grupa turista iz Slovenije i Nemačke koja je boravila u Ribarskom naselju kod Priboja ostala je užasnuta prizorom viđenim u reci Lim. Ovom rekom trenutno pluta nepoznata materija, koja ruži izgled Lima.

"Podigli smo dron i ostali u šoku prizorom koji smo zatekli. Jasno se vidi da od Kratovske stene, pa sve nizvodno do železničkog mosta je kompletna površina vode izrazito crvena, dok uzvodno ka Bistrici se vide mrlje uz desnu i levu obalu duž magistralnog puta koji ovu opštinu povezuju sa Novom Varoši", kazali su za RINU turisti koji su želeli da praznike provedu u našoj zemlji.

Lim
foto: Rina

Još uvek nije poznat uzrok ove pojave, ali stručnjaci strahuju da bi to mogao biti ljudski faktor, što moze potom dovesti do ugrožavanja biljnog i životinjskog sveta u reci i priobalju reke Lim. Ono što se očekuje u narednom periodu je izlazak nadležnih inspekcija koja će utvrditi uzrok nastanka ove pojave.

Reka Lim koja je nekada važila za najčistiju, danas je neretko plutajuća deponija zbog velike količine otpada koje voda donosi mahom iz Crne Gore. Ipak, vredni ekolozi se trude da očiste reku i uklone velike količine smeća.

00:55

Crvene mrlje pljutaju rekom Lim kod Priboja

Bonus video

00:17

Reka Lim preti da se izlije kod Prijepolja

(Espreso/RINA/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.